Astrid Ottens
Astrid Ottens Sport 24 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik

Wout Poels heeft zondag Luik-Bastenaken-Luik gewonnen, de laatste voorjaarsklassieker. De Nederlander van Team Sky versloeg in de sprint van een kopgroep van vier de Zwitser Michael Albasini en de Portugees Rui Costa. De Spanjaard Samuel Sanchez werd vierde.

Zware dag

Poels voelde zich niet superfit, maar hij was goed genoeg om zondag Luik-Bastenaken-Luik te winnen. „Het was een zware dag met slecht weer, zelfs sneeuw af en toe. Ik was niet super meer, maar iedereen was moe.” Poels kwam in de laatste kilometers met drie man op kop: Michael Albasini, Samuel Sanchez en Rui Costa. „Ik heb het een keer geprobeerd, maar kwam niet weg. Toen ben ik maar de sprint als eerste aangegaan.”

Albasini kwam dichtbij maar slaagde er niet in de Limburger van Team Sky nog te passeren. Na de vierde plek in de Waalse Pijl volgde nu de zege in Luik-Bastenaken-Luik. ,,Ik kan het bijna niet geloven. Dit is de mooiste dag uit mijn wielerleven.”

Adrie van der Poel was in 1988 de laatste Nederlander die de Ardenner klassieker won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wout Poels wint Luik-Bastenaken-Luik
Sluiten