Remco Visser
Remco Visser Sport 16 apr 2016 / 15:00 uur

Verstappen tevreden met 9e startplek

Max Verstappen slaagde er ook bij de derde grand prix van dit jaar in bij de beste tien te rijden in de kwalificatierace. In Shanghai reed de Limburgse formule 1-coureur naar de negende tijd.

,,Het is een redelijke uitgangspositie. Je hoopt natuurlijk altijd op een beter resultaat, maar top tien is altijd goed”, liet de Limburger weten via zijn team Toro Rosso. De huidige nummer acht van het WK, die twee weken terug in de GP van Bahrein als zesde finishte, noemde de omstandigheden op het circuit in Shanghai lastig. ,,De baan was door de regen wat glibberig en de auto voelde ook niet helemaal zoals het moest.”

Pole

Nico Rosberg start zondag in Shanghai vanaf de poleposition. De Duitser van Mercedes, die de eerste twee races van dit jaar in de Formule 1 won, reed in de kwalificatie de beste tijd (1.35,402). Daniel Ricciardo staat zondag naast Rosberg op de eerste startrij. De Australiër klokte in zijn Red Bull verrassend de tweede tijd. Hij was net iets sneller dan de Ferrari’s van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel, die de derde en vierde tijd klokten.

Lewis Hamilton

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton start zondag helemaal achteraan, het gevolg van een mislukte kwalificatierace. Na een kort optreden reed de Brit zijn Mercedes de pitbox in. Problemen met de motor waren de oorzaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen tevreden met 9e startplek
Sluiten