Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 apr 2016 / 12:14 uur

Veldrijdster krijgt zes jaar schorsing voor motortje

Veldrijdster Femke van den Driessche moet een schorsing van zes jaar uitzitten. De UCI straft de Belgische daarmee voor het motortje dat eind januari in haar fiets gevonden werd tijdens het wereldkampioenschap in Zolder.

Prijzengeld inleveren

Voor de pas 19-jarige Van den Driessche maakt de lengte van de straf nog maar weinig uit. Ze kondigde vorige maand al aan dat ze haar fiets definitief aan de wilgen zou hangen. De boete van 18.000 euro die ze ook nog moet betalen en de bijbehorende proceskosten zullen haar ongetwijfeld meer raken. Ook moet ze haar eerder behaalde medailles en prijzengeld inleveren.

Toch zijn er wel mensen die vraagtekens zetten bij de straf, waaronder journalist en wielrenner Thijs Zonneveld. Hij vindt de straf buitenproportioneel, zeker in vergelijking met de straffen die de wielerbond voor ‘normale’ dopinggevallen uitdeelt.

UCI-voorzitter Brian Cookson zwaait echter met de vlag na de uitspraak. „We doen veel aan de ontwikkeling van deze nieuwe en zeer effectieve scantechnologie en het versterken van de sancties van renners die zich schuldig maken aan deze vorm van bedrog. Deze zaak is een belangrijke overwinning voor de UCI en alle fans, renners en teams die er zeker van willen zijn dat we deze vorm van bedrog verbannen wordt uit de sport.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veldrijdster krijgt zes jaar schorsing voor motortje
Sluiten