Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 apr 2016 / 11:35 uur

‘Te oude’ Jamie Vardy werd in Duitsland afgekeurd

Jamie Vardy is momenteel een van de hoofdpersonen in het wonderlijke voetbalsprookje van Leicester City. Het is een kwestie van tijd dat hij met zijn ploeg kampioen van Engeland wordt. Maar het had weinig gescheeld of de spits had in de 2. Bundesliga voor RB Leipzich gespeeld.

Nee

De manager van de club verklaart tegenover Bild dat hij Vardy twee jaar geleden afkeurde. Ralf Rangnick: „We wilden Joe Gomez, die later voor Liverpool koos, contracteren. We vlogen met zijn zaakwaarnemer van Londen naar Leipzig en hij startte een gesprek. Hij zei: ‘Meneer Rangnick, het is echt jammer dat u alleen spelers onder de 24 jaar wil contracteren. Ik heb iemand die perfect is, hij gaat de nationale ploeg halen, maar hij is 27 jaar oud’. Het was Vardy. Ik zei: ‘Nee, hij is 27. We doen het niet.”

Dit seizoen maakte Vardy al 22 treffers in de Premier League. Mede dankzij die productie werd hij ook nog eens opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland, waarvoor hij eveneens trefzeker was. Zowel tegen Duitsland als Nederland wist hij het net te vinden.

Als Leicester zondag het Manchester United van Louis van Gaal verslaat, mag de club zich kampioen van Engeland noemen.

https://www.youtube.com/watch?v=MCd5znh4_sU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Te oude’ Jamie Vardy werd in Duitsland afgekeurd
Sluiten