Remco Visser
Remco Visser Sport 11 apr 2016 / 20:31 uur

Sparta na zes jaar terug in Eredivisie

Sparta keert volgend seizoen terug in de Eredivisie. Na een absentie van zes jaar verzekerde de Rotterdamse ploeg zich maandagavond van het kampioenschap in de Jupiler League.

De manschappen van trainer Alex Pastoor versloegen op eigen veld Jong Ajax met 3-1. Met nog drie wedstrijden te spelen, is de oudste club in het Nederlandse betaalde voetbal niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Pas in de slotfase van het nerveuze duel maakte Sparta aan alle onzekerheid een einde.

De Spartanen hikten al een paar jaar tegen promotie aan. In 2013 ging het in de play-offs in de laatste minuut mis tegen Roda JC, het jaar erop werden de Spartanen afgetroefd door FC Dordrecht. Vorig jaar miste de ploeg de play-offs.

Emoties

Na het luidbejubelde eindsignaal brak een spontaan volksfeest uit op het veld. ,,Hier is lang naar gehunkerd”, sprak trainer Alex Pastoor zichtbaar aangedaan. ,,Ik heb volwassen mensen zien huilen op het veld.”

Duizenden fans kregen de kans van de clubleiding om het feest met hun favorieten mee te vieren. ,,Zelf ben ik ook blij en emotioneel”, gaf Pastoor toe. ,,Vooral toen ik net mijn vrouw en kinderen zag. Ik beleef dit vak 24 uur per dag. Dan ben je niet heel sociaal naar je gezin toe. Het is mooi dat we nu met elkaar deze titel kunnen vieren. Dat doet me echt wat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sparta na zes jaar terug in Eredivisie
Sluiten