Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 apr 2016 / 16:44 uur

Slimste Speler van de Eredivisie deel 3: Excelsior

Vincent Wernke wijst trots naar de prijzenkast, die in de catacomben van Stadion Woudestein hangt. „Net nieuw”, zegt de persvoorlichter van Excelsior. „We hebben de druk op Yoëll daarom extra opgevoerd, want er kan nog best een prijsje bij.” Hij doelt op FC Groningen-huurling Yoëll van Nieff, die door de Kralingers als kandidaat naar voren is geschoven om mee te doen met de wedstrijd Slimste Speler van de Eredivisie.

„Zes andere spelers wilden of durfden niet, dus hebben ze mij maar gevraagd”, lacht hij. Van Nieff kijkt naar de glimmende beker die we hebben meegenomen om te laten zien wat de speler met de meeste juiste antwoorden wint. ,,Ik weet niet of ik ervoor kan zorgen dat deze beker in de prijzenkast komt, hoor….”

We schuiven de veertig meerkeuze- en tien open vragen onder zijn neus. Bij de eerste categorie slaakt hij direct een diepe zucht. „Zo, dat begint lekker”, zegt Van Nieff als hij de vraag ‘Wat was de laatste wedstrijd van Guus Hiddink als bondscoach van Oranje?’ leest.

Uiteindelijk haalt hij 25 van de 70 punten. „Het viel zwaar tegen. Ik heb zo ongelooflijk veel antwoorden moeten gokken. Van politiek weet ik bijvoorbeeld helemaal niets. En het nieuws heb ik de laatste tijd ook niet echt bijgehouden. Ik ben benieuwd hoe de de rest van de spelers het doet.” Lachend: „Stuur je mij een appje als iemand lager dan 25 heeft gescoord?”

Tussenstand

Edouard Duplan (ADO Den Haag) 42 punten
Aaron Meijers (ADO Den Haag) 38 punten
Peet Bijen (FC Twente) 30 punten
Jeroen van der Lely (FC Twente) 29 punten
Ruben Schaken (ADO Den Haag) 26 punten
Yoëll van Nieff (Excelsior) 25 punten

Vorige afleveringen

Kijk hier aflevering 1: ADO Den Haag
Kijk hier aflevering 2: FC Twente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimste Speler van de Eredivisie deel 3: Excelsior
Sluiten