Johan van Boven
Johan van Boven Sport 14 apr 2016 / 06:05 uur

Slimste Speler van de Eredivisie deel 2: FC Twente

Voor de tweede aflevering gaan we op bezoek bij FC Twente. Om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd ‘Slimste Speler van de Eredivisie’ klopten Jeroen van der Lely en Peet Bijen aan bij hun ploeggenoot Robbert Schilder, die namens FC Twente aan de vorige editie meedeed. „Hij heeft een paar vragen van toen verklapt”, zegt Bijen. „Bijvoorbeeld de Amerikaanse presidenten op chronologische volgorde zetten. Dus die heb ik ook maar uit mijn hoofd geleerd.”

Voor niets, want die vraag hebben we dit keer uiteraard niet opnieuw gesteld. Wie de huidige vice-president van de Verenigde Staten is, is wel een meerkeuzevraag. Bijen: „Van de presidenten weet ik inmiddels alles, maar de vice-presidenten…nee.”

Van der Lely en Bijen kennen elkaar al jaren, ze zaten vijf jaar bij elkaar in de klas. „Toen keken we vaak bij elkaar af. We hadden daar speciale technieken voor die de docenten niet doorhadden. Dus je moet ons goed in de gaten houden, haha.”

Tussenstand:

Edouard Duplan (ADO Den Haag) 42 punten
Aaron Meijers (ADO Den Haag) 38 punten
Peet Bijen (FC Twente) 30 punten
Jeroen van der Lely (FC Twente) 29 punten
Ruben Schaken (ADO Den Haag) 26 punten

Vorige aflevering

Kijk hier aflevering 1: ADO Den Haag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimste Speler van de Eredivisie deel 2: FC Twente
Sluiten