Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 apr 2016 / 07:08 uur

Slimste Speler van de Eredivisie deel 1: ADO

Voor de eerste aflevering van ‘Slimste Speler van de Eredivisie’ gaan we op bezoek bij ADO Den Haag. Ruben Schaken, Aaron Meijers en Eduoard Duplan staan te trappelen om zich op de vijftig vragen te storten. „Vorige keer werd ik derde”, zegt Meijers trots tegen zijn twee ploeggenoten. Maar als hij de eerste vragen doorneemt, zakt de moed hem al snel in de schoenen.

Ook Schaken schrikt van de moeilijkheidsgraad. „Man, man, man. Pittig, echt hoor. Het is alsof ik weer in de schoolbanken zit. Ik moet echt mijn hersens laten kraken. Lekker, pffff. En dan wil ik het ook nog zo goed mogelijk doen natuurlijk, dat is nog het ergste van alles.”

Duplan is een stuk rustiger. De Fransman staart naar het plafond en speelt met zijn pen als hij even niet op een antwoord kan komen. „Shit, die vraag over House of Cards… Ik kan het niet vinden”, zegt hij, terwijl hij in zijn geheugen graaft. „Mogen we antwoorden ruilen?”

Tijdens het nakijken heeft het trio kritiek op Metro. De spelers van ADO vinden de sportvragen veel te moeilijk. Goede antwoorden waren dan ook schaars. Schaken: „Dit zijn toch geen normale vragen, man? De coach van Dafne Schippers? Die komt nooit op tv man, hoe moet ik dat nou weten?”

Spelregels

Elke club uit de Eredivisie mag zo veel kandidaten naar voren schuiven als het zelf wilde. Alle deelnemende spelers krijgen vijftig vragen voorgeschoteld, onderverdeeld in tien categorieën. Veertig daarvan zijn meerkeuzevragen, elk goed voor 1 punt. Met de tien open vragen zijn 3 punten te verdienen.

Wie uiteindelijk de meeste punten scoort, mag zichzelf Slimste Speler van de Eredivisie noemen. Als spelers met het gelijke aantal punten eindigen, geeft de tijd die ze nodig hadden om de vragen te beantwoorden de doorslag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimste Speler van de Eredivisie deel 1: ADO
Sluiten