Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 11 apr 2016 / 12:10 uur

Ruud Vormer thuis opgewacht door 20 Gent-hooligans

Ruud Vormer kende een onrustige avond na de 2-0 zege in de topper tegen AA Gent. Toen hij rond 23 uur bij zijn huis in Latem aankwam, trof de Nederlander ongeveer 20 fans van Gent met maskers en bivaksmutsen aan voor zijn deur.

Politie

De middenvelder belde meteen de politie, die vervolgens de hele nacht gepatrouilleerd heeft. Ook de wagen van Vormer was volgeplakt met stickers.

Titel

Door de winst heeft Club Brugge nu 7 punten voorsprong op Gent en dat zorgde voor mooie taferelen in het Jan Bruydelstadion waar ze al elf jaar wachten op de Belgische landstitel. Zo bekeek de geschorste coach Michel Preud’homme de wedstrijd vanaf de tribunes waar hij intens meeleefde met zijn jongens en de fans. Zo sprong de coach in de armen van teammanager Dévy Rigaux bij de eerste goal en werd hij doodgeknuffeld door de fans.

Dat hun coach zo uit hun dak ging, bleef ook niet onopgemerkt bij de spelers van Brugge. Zij lachten Preud’homme dan ook smadelijk uit:

Excuses

KAA Gent heeft laten weten dat het zich volledig distantieert van het gedrag van de hooligans die na de wedstrijd Vormer bij zijn woning hebben lastig gevallen. „Dergelijk gedrag past niet bij KAA Gent, waar wij streven naar sportiviteit en respect. KAA Gent verontschuldigt zich dan ook bij Club Brugge en bij Ruud Vormer in het bijzonder voor dit wansmakelijk gebeuren”, staat op de website van de regerend landskampioen te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruud Vormer thuis opgewacht door 20 Gent-hooligans
Sluiten