Metro en ANP
Metro en ANP Sport 17 apr 2016 / 08:30 uur

Rosberg wint opnieuw, Verstappen achtste

Nico Rosberg heeft zondag ook de derde race van dit jaar in de Formule 1 op zijn naam geschreven. De Duitser van Mercedes was oppermachtig in de Grand Prix van China. Het was zijn zesde zege op rij, de overwinningen in de laatste drie races van 2015 meegerekend.

Ver achter Rosberg ontvouwde zich een spannende strijd om de overige podiumplaatsen, die Sebastian Vettel van Ferrari in zijn voordeel beslechtte. De Rus Daniil Kviat van Red Bull reed naar de derde plaats op het circuit van Shanghai.

Max Verstappen excelleerde in een race, die door de vele pitstops een soms erg onoverzichtelijk verloop kende. De Limburger reed een sterke slotfase met fraaie inhaalacties. Hij troefde in zijn Toro Rosso onder anderen teamgenoot Carlos Sainz en Valtteri Bottas van Williams af en eindigde op de keurige achtste plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rosberg wint opnieuw, Verstappen achtste
Sluiten