Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 25 apr 2016 / 13:43 uur

Ray Parlour was zwaar bezopen in kampioenswedstrijd

Arsenal-legende Ray Parlour heeft letterlijk een boekje opengedaan over zijn drankgebruik tijdens één van de meest succesvolle seizoenen van de Londense club. In het seizoen 2001-2002 wonnen The Gunners de FA Cup en de landstitel.

Wenger

In zijn nieuwe boek met de titel: The Romford Pele: It’s Only Ray Parlour’s Autobiography, verklapt hij dat sommige van zijn beste prestaties tot stand kwamen na een avond flink doorzuipen. En dat ondanks een alcohol-verbod van Arsene Wenger, die toen ook al manager van Arsenal was.

Na de gewonnen Cup Final tegen Chelsea, waarin Parlour een prachtig doelpunt had gemaakt, liep de speler een kroeg binnen, waar het vol zat met Arsenalfans. De champagne en de tequila slammers werden in rap tempo achterovergeslagen door de voetballer. Parlour vertelt in The Sun, dat de voorpublicatie van het boek heeft, dat hij zo dronken was dat hij bij het weggaan over drie tafels viel. De volgende dag was er een uitlooptraining, maar Parlour ging alleen wat rek en strekoefeningen doen.

Guinness

Hij stonk naar drank en zijn ploeggenoten vroegen of hij uit was geweest. „Ik vertelde dat dat klopte, maar dat het goed met me ging. Daarna ging ik ervandoor voordat Wenger binnen zou komen.” Op zijn weg naar huis kwam hij langs de Rush Green Social Club en hij besloot er een drankje te gaan drinken met vrienden. „Voor ik het wist had ik tien pints Guinness achter mijn kiezen. Ik lieg niet. Ik was totaal bezopen.”

De dubbel

De volgende dag speelde Parlour de pannen van het dak in de beslissende topper tegen Manchester United op Old Trafford. „Ik ging er volledig voor, we pakten de dubbel en ik werd man van de wedstrijd.”

Reageer op artikel:
Ray Parlour was zwaar bezopen in kampioenswedstrijd
Sluiten