Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 3 apr 2016 / 15:38 uur

Prachtig eerbetoon aan Cruijff voor Ajax-PEC

Na Oranje en FC Barcelona was het gisteren de beurt aan Ajax om groots afscheid te nemen van Johan Cruijff. Geheel in stijl startte dat eerbetoon in de buurt waar het allemaal was begonnen met de prachtige carrière van de beste Nederlandse voetballer uit de geschiedenis. Op ongeveer de plek waar in de Watergraafsmeer ooit stadion De Meer had gestaan, verzamelden zich rond 13.00 uur duizenden Ajax-fans.

https://twitter.com/CVedder/status/716635472383098880

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart gaf het startsein voor de Cruijff-mars. ‘Iedereen heeft zo van hem genoten’, aldus Swart. ‘Hij heeft het fantastisch gedaan en samen hebben we alles gewonnen wat er te winnen viel. Jammer dat hij is overleden aan zo’n vreselijke ziekte.’

Via het geboortehuis van Cruijff in de Akkerstraat trokken de duizenden fans, waarvan zeker de helft in Ajax-shirt met nummer 14, via de Rijksstraat en de Dolingadreef naar de ArenA. De mars verliep zeer respectvol en werd begeleid met veel vuurwerk.

Publieksactie

Vlak voor het duel met PEC Zwolle was er een schitterende choreografische publieksactie. Met bordjes werd de show die zaterdag voor de Clásico in Camp Nou werd opgevoerd gemakkelijk geëvenaard.

Daarna volgde een zeer indrukwekkende minuut stilte. Het was zo stil in de ArenA dat het geklik van de fotografen door het hele stadion hard te horen was. Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de Ajacieden zich warm in shirts met nummer 14.

Het gehele stadion was in Cruijff-stijl en alle spelers die ooit met Johan hadden gevoetbald waren uitgenodigd voor dit speciale duel. Zelfs het scorebord was versierd met nummer 14. Ajax had zelfs alle reclame-uitingen verwijderd uit het stadion. Alles moest gisteren wijken voor het eerbetoon aan de Legendarische nummer veertien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtig eerbetoon aan Cruijff voor Ajax-PEC
Sluiten