Metro
Metro Sport 21 apr 2016 / 19:19 uur

Olympische wielerbaan Rio ingestort; 2 doden

Met nog iets meer dan drie maanden tot de openingsceremonie van de Olympische Spelen, heeft de organisatie in Rio vandaag een dramatische tegenslag te verwerken gekregen. Een speciaal voor het sportevenement gebouwde wielerbaan langs de kust van Rio de Janeiro is vandaag namelijk ingestort.

Bij sterke golfslag stortte het op palen over een klif lopende bouwwerk over een lengte van 50 meter in. Twee mensen kwamen daarbij om het leven, meerdere overlevenden werden gered uit de zee.

De in januari door burgemeester Eduardo Paes geopende fietsroute was door zijn spectaculaire ligging al snel zeer geliefd. De route leidde naar het Olympisch park Barra. De langs de Avenida Oscar Niemeyer gebouwde weg is in totaal 3,9 kilometer lang en heeft meer dan 10 miljoen euro gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olympische wielerbaan Rio ingestort; 2 doden
Sluiten