Johan van Boven
Johan van Boven Sport 14 apr 2016 / 09:10 uur

Koby Bryant neemt op indrukwekkende wijze afscheid

Basketballer Kobe Bryant heeft zijn glanzende carrière in stijl afgesloten. De 37-jarige Amerikaan maakte van zijn afscheidswedstrijd van de NBA een galavoorstelling. Bryant, die eind november had aangekondigd met pensioen te gaan, leidde Los Angeles Lakers met liefst zestig punten langs Utah Jazz: 101-96.

Na twintig jaar en vijf kampioenschappen zette Bryant woensdagavond in het stijf uitverkochte Staples Center van Los Angeles, met sterren als Jack Nicholson, Jay Z en David Beckham op de tribune, een punt achter zijn loopbaan. Al voor de wedstrijd werd ‘Black Mamba’, zoals zijn bijnaam luidt, uitgebreid gehuldigd. „Je bent de beste Laker ooit”, fluisterde clublegende Magic Johnson duidelijk zichtbaar in het oor van Bryant.

Na afloop hield hij een indrukwekkende speech. „Ik kan niet geloven hoe snel de afgelopen twintig jaar zijn gegaan. It’s crazy! Het is mooi om hier nu te staan met jullie om mij heen en mijn ploeggenoten achter mij. Het was een geweldige reis die we hebben meegemaakt. Met ups en downs, maar het belangrijkste is dat we dicht bij elkaar zijn gebleven.”

Vechten

Het applaus bleef maar op hem neerdalen. „Ik groeide op als een die-hard fan van de Lakers. Ik wist álles van iedere speler die hier heeft gespeeld. Om dan twintig jaar bij deze club te mogen spelen… Man, een beter verhaal kun je niet schrijven. Ik ben het meest trots op de jaren dat het minder ging, niet op de kampioenschappen. Want in de minder succesvolle seizoenen zijn we niet weggelopen. We bleven vechten en zijn er bovenop gekomen met titels. Het enige dat ik nu kan doen is jullie bedanken voor alle support, motivatie en inspiratie.”

De fans wilden tijdens zijn laatste duel dat hij zo veel mogelijk punten zou maken. „Weet je wat ik het mooiste vond aan mijn laatste wedstrijd? Twintig jaar lang heeft iedereen geroepen dat ik de bal moest pass en vanavond schreeuwde iedereen dat ik dat juist niet moest doen, haha. Het was geweldig om mee te maken. Jullie zullen voor altijd in mijn hart blijven. Uit de grond van mijn hart: ik houd van jullie!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koby Bryant neemt op indrukwekkende wijze afscheid
Sluiten