Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 21 apr 2016 / 13:15 uur

Kijk hoe het nieuwe Camp Nou verrijst

Camp Nou, het beroemde stadion van FC Barcelona gaat op de schop. En zoals verwacht mag worden van de beste club in de wereld wordt dat niet kleins aangepakt. In het stadion kunnen momenteel 99.000 toeschouwers zitten.

Steiler

Als de grondige verbouwing klaar is kunnen er 105.000 in. En dat is niet het enige verschil. Want het complete stadion zal veranderen. De bovenste ring wordt steiler zodat het zicht aanzienlijk verbetert. Bovendien komt er een ingenieus systeem dat zorgt dat het stadion bij regen volledig overdekt kan zijn.

Als het nu regent in Camp Nou ben je volledig overgeleverd aan de weergoden. Stortregens, met harde wind jagen de supporters soms het volledig open stadion uit. Dat zal in de toekomst allemaal veranderen. Barça trekt 250 miljoen euro uit om de facelift uit te voeren.

De grondige verbouwing is dan ook geen kwestie van maanden, maar van jaren. In totaal duurt het vier jaar voordat Camp Nou het mooiste stadion in de wereld is. Ondertussen zal er uiteraard gewoon gevoetbald worden door Barça.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijk hoe het nieuwe Camp Nou verrijst
Sluiten