Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 29 apr 2016 / 11:19 uur

‘Je bent verslagen door een dikzak, ga je schamen!’

Vladimir Klitsjko neemt het binnenkort op tegen Tyson Fury om zijn wereldtitel terug te veroveren. De Oekraïner zal zeker op scherp staan als beiden elkaar treffen in juni, want de wereldkampioen maakte hem donderdag flink belachelijk.

Op een persconferentie, waarbij zijn uitdager ook aanwezig was, zet Fury zijn rivaal compleet voor paal. „Het is een schande als je mij een atleet noemt. Ik zal je laten zien hoe deze sporter eruit ziet”, zegt hij, waarna hij gaat staan, zijn shirt omhoog trekt en zijn dikke buik laat zien. „Dit is de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht boksen van de wereld.”

Is dit het lichaam van een bokser?

„Ziet dit eruit als het lichaam van een bokser? Duidelijk niet. Maar kan het mij wat schelen? Nee”, zo vervolgt Fury. Hierop richt hij zich recht tot Klitsjko, die een paar stoelen verder zit. „Je bent verslagen door een dikzak. Ga je schamen. Shame on you, my friend!”

Wanneer Klitsjko gelaten reageert door ‘shame on me’ te zeggen, gaat Fury nog even verder. „Dus neem boksen niet zo serieus, je ziet hier waarom. Het gaat er vooral om wat brood op de plank te krijgen. Want dát is de professional”, zegt hij terwijl hij wijst naar de afgetrainde Klitsjko. „Maar wat heb je eraan om jaren te trainen als je niet eens kan winnen van een dikzak?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Je bent verslagen door een dikzak, ga je schamen!’
Sluiten