Zoë Boven
Zoë Boven Sport 30 apr 2016 / 19:15 uur

Geld inzetten op Leicester blijkt gouden gok

Tegen alle verwachtingen in kan Leicester City dit weekend kampioen worden in de Engelse Premier League. Wie had dat zien aankomen? Bijna niemand, op een paar trouwe supporters na. De slimmeriken die geld op hun club hebben ingezet, kunnen straks cashen.

„Gokken doe ik eigenlijk nooit, tot afgelopen zomer. Mijn zoon Chris was ervan overtuigd dat Leicester City de titel zou winnen”, vertelt de 59-jarige John Pryke die 20 pond inzette aan het AD. De ondernemer kan dit weekend 100.000 pond, oftewel 130.000 euro winnen.

5000 tegen 1

„In 2004 dacht mijn zoon dat Griekenland Europees kampioen zou worden, toen lachte ik hem uit. Deze keer zocht ik de winstmarges op, voor de zekerheid. De winkans bleek 5000 tegen 1, dat kon ik niet laten lopen.”

John volgt Leicester al sinds 1969, met zijn zoon Chris (26) gaat hij naar alle thuiswedstrijden. „Natuurlijk zou het prachtig zijn als ze de titel winnen, maar om heel eerlijk te zijn genoot ik meer van Leicester in het Championship. Dat ging wat trager.” De fan heeft overigens alweer een nieuwe weddenschap afgesloten: hij gokt dat Leicester volgend seizoen de Champions League wint, de winkans is 100 tegen 1.

Grap

Ook voor de 39-jarige Leigh Herbert begon de gok als een grap. Hij zette op vakantie in een behoorlijk aangeschoten toestand 5 pond in op zijn club. De man kan dit weekend mogelijk 20.680 pond opstrijken, ruim 25.000 euro. „Ik koos eerst voor 1 pond, maar dacht: als ik win vergeef ik het mezelf nooit meer dat ik zo weinig heb ingezet. Iedereen verklaarde me voor gek”, vertelt Leigh.

De man is zijn hele leven al fan van de club. Hij nam wel het zekere voor het onzekere: „Voor mijn gemoedsrust sloot ik een deal met mijn gokkantoor William Hill. Van de 5 pond inzet liet ik 2 pond uitbetalen: goed voor 5680 pond. De rest bleef staan. Ik win straks misschien dus nog eens 15.000 pond. Zoiets overkomt me nooit meer.”

Leigh vindt het geweldig dat hij op deze manier deel uitmaakt van dit bizarre seizoen van Leicester City. „Hoe mooi is het dat ik straks kan zeggen: ‘De kans dat Kerstmis door een hittegolf wordt getroffen, is groter dan dat Leicester kampioen werd.” Hij gaat de wedstrijd zondag kijken in een pub in Talinn, Estland. „Ik heb een vrijgezellenfeest. Als Leicester kamioen wordt, kan je wel raden wie er trakteert.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geld inzetten op Leicester blijkt gouden gok
Sluiten