Remco Visser
Remco Visser Sport 30 apr 2016 / 20:38 uur

Falend Mercedes: Sorry, Lewis Hamilton!

Renstal Mercedes heeft zaterdagavond de hand in eigen boezem gestoken en excuses aangeboden aan coureur Lewis Hamilton. De Britse wereldkampioen in de Formule 1 werd eerder vandaag voor de tweede grand prix op rij getroffen door technische mankementen aan zijn bolide.

Hamilton was zaterdag in de derde vrije training sneller dan ooit op het circuit van Sotsji, maar tijdens de kwalificatierace begaf zijn motor het. Hij kwam daardoor niet verder dan de tiende startpositie voor de race op zondag.

Noodlot

,,Een wrede speling van het lot dat een en dezelfde coureur twee keer hetzelfde euvel treft. We hebben Lewis voor de tweede keer laten zitten en moeten hem onze excuses aanbieden”, zei technisch directeur Paddy Lowe van het raceteam.

https://www.youtube.com/watch?v=ltg_JQyTZ5Q

Herhaling

Hetzelfde motorische probleem trof Hamilton twee weken eerder in Shanghai, waar hij vervolgens helemaal geen kwalificatie kon rijden en de GP van China achteraan moest beginnen. ,,We hebben keihard gewerkt om het probleem te verhelpen, maar daar zijn we duidelijk niet in geslaagd.”

De tegenslag van Hamilton staat overigens in schril contrast met het geluk van zijn teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser won de eerste drie races van het jaar met een perfecte bolide. Hij start zondag de GP van Rusland vanaf poleposition.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Falend Mercedes: Sorry, Lewis Hamilton!
Sluiten