Puck Roest
Puck Roest Sport 3 apr 2016 / 14:40 uur

Duizenden supporters lopen mee in mars voor Cruijf

Ajax staat deze zondag uitgebreid stil bij het overlijden van John Cruijff. De herdenking startte met een optocht voor de overleden voetballer. Zeker 1500 tot 2000 supporters liepen mee met de mars ter nagedachtenis van Cruijff. De supporters verzamelden om 13.00 uur bij het oude stadion De Meer en vertrokken rond 13.30 uur richting de Arena. De enorme stoet leverde bijzondere beelden op.

https://twitter.com/ajaxdailydotcom/status/716588155135201280

https://twitter.com/ajaxdailydotcom/status/716591641260388352

De optocht is een initiatief van verschillende supportersclubs maar iedereen is welkom. „We hebben heel goed met elkaar overleg, ook dit weekend nog. Alles moet in goede banen lopen. Er zit best een grote organisatie achter. Daarnaast hebben we een eigen veiligheidsdienst zodat het een gedenkwaardige, maar ook rustige tocht gaat worden”, zegt Sander Huisman van AFCA tegen AT5.

Ouderlijk huis

De drie uur durende tocht leidt de fans ook langs de Akkerstraat in Betondorp, waar het ouderlijke huis van de wereldberoemde nummer 14 staat. Om 16.45 uur speelt Ajax tegen PEC Zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd is het een minuut stil in de Arena. De Ajax-spelers dragen rouwbanden en een speciale badge op hun shirt.

Stadszender AT5 zendt de herdenkingstocht live uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden supporters lopen mee in mars voor Cruijf
Sluiten