Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 10 apr 2016 / 10:35 uur

De handrem is er af bij Marco van Ginkel

Marco van Ginkel is een aardige en rustige jongen, maar eenmaal in het veld zoekt hij het randje op. Als Luuk de Jong het heeft over spelers met te weinig gif bedoelt hij daar zeker Van Ginkel niet mee. Het huren van Van Ginkel in de winterstop is een gouden greep gebleken, zowel voor PSV als de speler. PSV verloor 13 punten voor de komst van Van Ginkel, sinds zijn komst is dat aantal teruggebracht naar 5.

‘Dit is leuker’

Van Ginkel heeft in 9 wedstrijden 6 keer gescoord. „Mijn rendement is hoog”, beaamt de Chelsea-huuring. „Zelfs bij Vitesse was dat niet het geval. In het buitenland moest ik meer achterin spelen. Er zat toch een soort handrem erop om naar voren te gaan. Nu kom ik elke wedstrijd wel in de positie om te scoren. Natuurlijk is dat leuker, om op deze manier te spelen ligt me beter.”

Tijd voor een slippertje

Van Ginkel hoopt op het kampioenschap, maar beseft dat het steeds moeilijker wordt. „De kans dat Ajax punten laat liggen wordt natuurlijk steeds kleiner naarmate je dichter bij het einde komt. Het wordt nu onderhand wel een keer tijd dat ze een slippertje maken. Je kijkt toch een beetje met een schuin oog naar het programma.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De handrem is er af bij Marco van Ginkel
Sluiten