Remco Visser
Remco Visser Sport 7 apr 2016 / 07:30 uur

Basketbalcoach blijkt enorme handshake-baas

Sportcoaches zijn op de meeste Amerikaanse scholen behoorlijke helden. Zij zorgen namelijk voor de sportieve successen en dus extra naamsbekendheid. Bovendien bieden ze sportieve studenten een kans om door te stoten naar de professionele competities. Best een baantje met aanzien, dus.

Maar wie nu denkt dat daardoor de assistent-coach gedoemd is tot het spelen van de tweede viool, rekent buiten mensen als Stephen Garnett. De assistent bij het basketbalteam van Whitman College is momenteel bezig het internet te veroveren. Net vanwege een zegereeks van de ploeg uit de staat Washington of briljante trainingsmethodes, maar om zijn gedrag langs de lijn.

Garnett heeft namelijk voor elk van zijn pupillen een aparte handshake ontwikkeld, die hij keer op keer foutloos weet uit te voeren. De briljante beelden van het ritueel zie je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=OID8JzdRKV4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Basketbalcoach blijkt enorme handshake-baas
Sluiten