Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 11 apr 2016 / 14:21 uur

Update: Bizarre nieuwe feiten bij moord footballer

Wat begon als een leuk avondje uit voor American football-held Will Smith en zijn vrouw Racquel eindigde in een nachtmerrie. De 34-jarige voormalige speler van de New Orleans Saints raakte zondag betrokken bij een aanrijding en na een woordenwisseling met de andere bestuurder werd de American footballer doodgeschoten, terwijl zijn vrouw in haar been werd geraakt.

De verdachte, Cardell Hayes, is opgepakt voor moord. Eerder op de avond maakten Smith en zijn vrouw nog een selfie omdat ze het zo naar hun zin hadden bij het French Quarter Fest in New Orleans. ‘Having a blast’, schreven ze. Na een gezellig etentje reden ze weg in hun Mercedes SUV. Een paar straten verder reed er een zeer opvallende knalrode Hummer H2 achterop bij het koppel.

Er volgde een woordenwisseling, waarna de bestuurder van de Hummer een pistool pakte en verschillende keren schoot op Smith en zijn vrouw. Racquel Smith werd in haar been geraakt en geholpen door geschrokken omstanders. ‘Waar is mijn man, waar is mijn man!’, schreeuwde ze. Die lag op dat moment dood op straat. Het bizarre was dat de dader niet was weggevlucht. Toen de politie arriveerde, kon de schutter worden ingerekend.

Smith laat drie kinderen achter. Als footballer speelde hij zijn gehele profcarrière, die tien jaar duurde, bij de Saints. In 2010 won hij met die ploeg de Super Bowl.

UPDATE: De zaak rond de moord op football-held Will Smith wordt een steeds bizarder verhaal. Cardell Hayes, de man die Smith zondag doodschoot na een aanrijding en een woordenwisseling blijkt de zoon te zijn van Anthony Hayes, de man die in 2005 door negen politieagenten werd doodgeschoten in New Orleans. Zijn zoon Cardell klaagde de politie destijds aan en won de zaak. Dat leverde hem meerdere miljoenen dollars op.

De afgelopen zondag vermoorde Will Smith was vlak voor zijn moord samen met zijn vrouw uit eten geweest met één van de politieagenten van de schietpartij uit 2005. Deze Billy Ceravolo is in 2013 met pensioen gegaan bij de politie van New Orleans.

Om het nog vreemder te maken: Cardell Hayes was vroeger ook een footballer bij de New Orleans Saints.

Kortom het lijkt er dus sterk op dat dit afgelopen zondag geen uit de hand gelopen verkeersruzie was. De politie onderzoekt nu wat precies de aanleiding voor de dodelijke schietpartij is geweest. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update: Bizarre nieuwe feiten bij moord footballer
Sluiten