Remco Visser
Remco Visser Sport 26 apr 2016 / 17:30 uur

Akkoord tussen FC Twente en schuldeisers

Er lijkt voorlopig wat ademruimte te komen voor FC Twente. Dinsdagmiddag werd namelijk een akkoord met de schuldeisers bereikt, zo maakte de club bekend. Met de overeenkomst is een belangrijke stap naar het behoud van de licentie gezet.

In het akkoord is onder meer overeengekomen dat 15 crediteuren zo’n 20 miljoen euro aan schuld zullen kwijtschelden, weet Tubantia. Verder is er, naar verluidt, met de oud-commissarissen een afspraak gemaakt over betaling van een belastingclaim, die de fiscus nog voor de club in petto heeft wegens het deels buiten de boeken houden van de transfer van Dusan Tadic.

Het crediteurenakkoord maakt deel uit van stukken die FC Twente uiterlijk zondag 1 mei om 12.00 uur moet aanleveren om de licentie te kunnen behouden. Op 9 mei beslist de licentiecommissie van de KNVB of de club de proflicentie, die het voorwaardelijke kwijtraakte, weer terugkrijgt.

Schulden

Ondanks het akkoord is de financiële malaise voor FC Twente nog niet voorbij. Na de kwijtschelding zit de club nog altijd met een restschuld van 32 miljoen euro. Toch ziet Twente weer wat licht aan het eind van de tunnel, valt te lezen in de persverklaring. „Wij hopen met dit akkoord definitief een streep te kunnen zetten onder het verleden, want uiteindelijk telt er maar een ding: het voortbestaan van FC Twente.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Akkoord tussen FC Twente en schuldeisers
Sluiten