Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 apr 2016 / 11:15 uur

Aangifte PSV-fan tegen Makkelie wegens matchfixing

Een PSV-supporter heeft bij de politie aangifte gedaan tegen scheidsrechter Danny Makkelie en de KNVB wegens matchfixing. Aanleiding is de strafschop die Ajax zondag in het duel met FC Utrecht een minuut voor tijd kreeg en daardoor een 2-2 gelijkspel uit het vuur wist te slepen én de koppositie in de eredivisie behield.

„Aangezien de scheidsrechter deel uitmaakt van de bond doe ik ook aangifte tegen de KNVB. Puur omdat ik het beu ben dat Ajax steeds voorgetrokken wordt”, vertelt Marcel Blaak tegen Omroep Brabant. „Wat er tijdens de wedstrijd Ajax-FC Utrecht gebeurde met die penalty vlak voor tijd, slaat nergens op. FC Utrecht wordt enorm benadeeld en PSV ook. Daarom wil ik de bond en Makkelie aanpakken.”

Hij vreest dat zijn club PSV miljoenen euro’s misloopt door de misser van Makkelie. „We praten hier over al dan niet Europees voetbal voor FC Utrecht, over al dan niet Champions League voor PSV. Dan heb je het over miljoenen aan euro’s die nu misschien naar andere clubs gaan.”

Crimineel

Op de vraag of het niet beter is om de politie achter boeven aan te laten gaan, dan zich met voetbal bezig te houden, antwoordt Blaak: „Dit kan niet waar zijn. En dat allemaal vanwege een slechte beslissing van de scheidsrechter, die daarmee de uitslag van het duel bewust beïnvloedt. Dat is dus matchfixing. En de KNVB heeft een speciale site waarop staat dat matchfixing een crimineel iets is. Daarom denk ik dat ik er bij de politie terechtkan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aangifte PSV-fan tegen Makkelie wegens matchfixing
Sluiten