Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Sport 4 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

102-jarige stopt na 80 jaar toch met skiën

Ze was een bijzondere verschijning op de latten, de 102-jarige Hilda Jamieson. Haar hart lag bij het scheuren door de sneeuw, maar na tachtig jaar skiën moet ze haar grote hobby toch opgeven.

Door een oogaandoening wordt het zicht van de vrouw steeds minder, waardoor ze ondertussen bijna blind is. Dat is toch wel iets te gevaarlijk om dan nog van hoge bergen af te sjezen. Een tijdje kon Hilda dit nog oplossen door haar dochters te gebruiken als gidsen. Dan gleed ze samen met hun naar beneden, maar nu wordt het echt te gevaarlijk.

https://twitter.com/pops131/status/716774933410541568

,,Ik houd er zo veel van, maar ik heb een goede tijd gehad” vertelde de vrouw tegen Metro UK. Ze begon met schaatsen in 1930, daarmee was zij samen met haar man David één van de eerste skiërs van Schotland.

Eigen skihal

De twee bouwden zelfs het ‘Glenshee Ski Centre’ om hun liefde met anderen te delen. Ondertussen heeft die skihal 27 skiliften en staat aangeschreven als één van de beste wintersportresorts in het Verenigd Koninkrijk. Het is dus ook niet zo gek dat de liefde voor skiën is doorgegeven in de familie.

Dochter Helen (69) zegt: ,,Ik had geen keuze, je wordt geboren met een liefde voor skiën en het zal altijd in je blijven zitten. Ik kan niet zonder leven." Helen deed in 1968 mee aan de Winterspelen in Grenoble en is haar ouders dan ook eeuwig dankbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
102-jarige stopt na 80 jaar toch met skiën
Sluiten