Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 31 mrt 2016 / 10:31 uur

Wielrenner rijdt lek, ploegmaat schiet te hulp

De Nederlandse wielrenner Maarten de Jonge rijdt sinds januari dit jaar voor het Chinese team Lvshan Landscape. HIj bereidt zich met zijn teamgenoten voor op de Ronde van Thailand. Maar bij de eerste kilometers op Thaise bodem liep het al meteen mis. De Jonge reed lek en had geen plakspullen bij zich.

Beresterke ploegmaat

Wat nu? Een beresterke ploegmaat kwam te hulp en nam De Jonge op zijn rug en bracht hem naar het hotel dat tien kilometer verderop lag. Ondertussen tikte het kwik de 44 graden Celsius aan.

„Dit is teamspirit. Uniek”, reageerde de Nederlander trots op Twitter:

De Jonge maakte in 2009 zijn debuut op het allerhoogste niveau bij Skil-Shimano, maar de definitieve doorbraak bleef uit. Na omzwervingen bij een Brits, een Oostenrijks, een Maleisisch en twee Duitse teams streek hij begin dit jaar neer in China.

Ontsnapt aan vliegrampen

Opmerkelijker is echter het feit dat De Jonge twee keer ontsnapte aan een vliegramp. Eerst in maart 2014 toen hij zijn vlucht MH370 van Malaysia Airlines annuleerde. Dit vliegtuig verdween en op de dag van vandaag is het nog steeds onduidelijk waar het toestel is neergestort. Ook boekte De Jonge de vlucht MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur, het vliegtuig dat werd neergehaald door een raket. Die vlucht boekte De Jonge om.

Reageer op artikel:
Wielrenner rijdt lek, ploegmaat schiet te hulp
Sluiten