Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 31 mrt 2016 / 10:35 uur

Villa niet te benijden; Gullit wil coach worden

Alsof het nog niet slecht genoeg gaat met Aston Villa, heeft nu ook Ruud Gullit zijn diensten aangeboden aan de nummer laatst van de Premier League. De 53-jarige voormalige coach van onder meer Chelsea, Newcastle United en Feyenoord heeft al sinds 2011 geen club meer onder zijn hoede gehad, maar als Villa hem zou vragen zou hij geen nee zeggen.

Klaar

„Als ze contact met me opnemen, zou ik het zeer zeker overwegen”, zegt Gullit tegen beIN Sports. „Ik zou erover nadenken. Ik heb ook de mensen om me heen om die job tot een succes te maken. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Ik heb wat zaken moeten afhandelen in mijn leven en nu ben ik er klaar voor.”

Villa staat zeven duels voor het einde van de Premier League maar liefst twaalf punten verwijderd van een plek buiten de degradatiezone, dus de kans dat Villa volgend seizoen in het Championship speelt is vrij groot. Na het vertrek van trainer Remi Garde zal niemand bij Aston Villa gedacht hebben aan Ruud Gullit als opvolger. Daarom gooide de voormalig wereldvoetballer van het jaar zelf maar even een balletje op.

Reageer op artikel:
Villa niet te benijden; Gullit wil coach worden
Sluiten