Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 14 mrt 2016 / 14:15 uur

Valdés: Held in Camp Nou, loser Achter de Kazerne

Het kan verkeren in de voetbalwereld. Zo sta je op het bordes met Messi, Xavi en Iniesta, na het winnen van de Champions League en zo word je uitgekotst Achter de Kazerne. Het is de carrière van Victor Valdés in een notendop. Als doelman van het grote FC Barcelona raakte hij gewend aan succes. Met de Catalaanse grootmacht won hij zes landstitels, drie Copa del Rey’s en drie keer de Champions League.

Kruisband

Daarna wilde de goalie wel eens wat anders en hij besloot zijn in 2014 aflopende contract bij Barça niet te verlengen. Valdés tekende een voorcontract bij AS Monaco, maar toen sloeg het noodlot toe. Uitgerekend in zijn laatste maanden bij Barça raakte hij zwaar geblesseerd.

Door een gescheurde kruisband was hij een half jaar uitgeschakeld en miste daardoor het WK in Brazilië. De blessure zorgde er ook voor dat hij niet door de medische keuring kwam bij Monaco, dat afzag van de transfer. Pas in januari 2015 vond Valdés een club. Bij Manchester United werd hij tweede doelman achter David De Gea.

Van Gaal

Dat werd een drama. Onder de strenge leiding van Louis van Gaal kwijnde de Spanjaard weg in Manchester. In januari van dit jaar werd Valdés uitgeleend aan Standard Luik. Maar daar belandde hij van de regen in de drup. Met de Belgische ploeg liep de goalie de playoffs om het kampioenschap mis. Volgens veel fans had de zwaar tegenvallende Valdés een groot aandeel in het mislopen van die playoffs. In de laatste vier duels kreeg de voormalig topkeeper tien treffers om de oren.

Afgelopen weekend was het voorlopige dieptepunt voor de gevallen sluitpost. Op bezoek bij KV Mechelen kreeg Standard met maar liefst 4-0 klop. En bij drie van de vier treffers ‘Achter de Kazerne’ ging Valdés niet vrijuit. Na afloop weigerde hij met de pers te praten. De Standard-fans zijn na vijf competitieduels alweer helemaal klaar met de voormalige wereldster en roepen massaal om zijn vertrek.

https://twitter.com/tremans/status/709144362349895680

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Valdés: Held in Camp Nou, loser Achter de Kazerne
Sluiten