Metro
Metro Sport 21 mrt 2016 / 14:37 uur

Tenten voor voetbalfans tijdens WK in Qatar

Een reisje naar het WK in Qatar dreigt voor veel voetbalfans een gedwongen kampeertripje te worden. De organisatoren van het WK voetbal in de golfstaat overwegen afgereisde supporters namelijk in tenten onder te brengen, zo meldt Reuters.

Er worden tijdens het eindtoernooi in 2022 zo’n 500.000 supporters verwacht in het oliestaatje. Voor de meesten zullen er straks gewoon hotels en appartementen beschikbaar zijn, maar voor duizenden fans worden mogelijk bedoeïenententen weggezet op locaties vlakbij de stadions. Met dat idee wil de Qatarese organisatie de groeiende zorg over het tekort aan accommodaties doen afnemen.

Cultuur

Een woordvoerder sprak van een creatieve en authentieke manier van huisvesting, die past in de cultuur ter plekke. ,,Het is een manier de gastvrijheid en vriendschap van het midden-oosten te tonen. Daarom zijn we de mogelijkheid aan het onderzoeken de fans onder de sterrenhemel te laten slapen.”

Opties

Overigens zijn de tenten niet de enige optie die de organisatie in Qatar op het oog heeft. Er wordt tevens gekeken naar eventuele AirBnB-varianten om toeschouwers te huisvesten. Ook de talloze jachten voor de kust van het staatje komen in aanmerking als logeeradres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tenten voor voetbalfans tijdens WK in Qatar
Sluiten