Esther Zandberg
Esther Zandberg Sport 7 mrt 2016 / 22:05 uur

Tennisster Maria Sjarapova betrapt op doping

De tennisster Maria Sjarapova wacht mogelijk een schorsing. De 28-jarige Russische tennisster werd betrapt op het gebruik van het hartmedicijn meldonium. Ze werd gecontroleerd tijdens het Australian Open in Melbourne, waar ze in de kwartfinale verloor van Serena Williams.

Kwaaltjes

Het medicijn staat sinds 1 januari op de lijst verboden middelen van het WADA, maar dat wist de tennisster niet, zo vertelde ze tijdens een persconferentie, die maandag plaatsvond in Los Angeles. De tennisster liet weten het medicijn al tien jaar slikt op doktersvoorschrift. „Ik had toen allerlei kwaaltjes. Ik was vaak ziek en had een magnesiumtekort. Ook heeft mijn familie een geschiedenis van suikerziekte. Bij mij bestond eveneens het vermoeden van diabetes.”

Grote fout

Hoewel Sjarapova zegt geen weet te hebben van haar overtreding, steekt ze wel de hand in eigen boezem. „Ik heb een grote fout gemaakt.” De nummer zeven van de wereldranglijst zei ook dat ze niet op deze manier afscheid wil nemen van de tennissport en op een nieuwe kans hoopt.

Schorsing

The International Tennis Federation bevestigde maandagavond dat Sjarapova inderdaad een schorsing wacht. Deze zal mogelijk vanaf 12 maart ingaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tennisster Maria Sjarapova betrapt op doping
Sluiten