Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 mrt 2016 / 17:09 uur

Stadionverbod dreigt voor muntjesgooiende PSV-fans

PSV heeft het gedrag van enkele fans in de binnenstad van Madrid hard veroordeeld. Meegereisde supporters lieten bedelaars achter muntjes aanrennen en dansjes doen voor geld. Verder stak een van de fans een briefje van 5 euro in brand voor de ogen van de bedelaars.

„Ik heb de filmpjes gezien, het is schandalig gedrag”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. Het is iets waar wij ons volledig van distantiëren. We gaan ons best doen om deze mensen op te sporen. Als we ze vinden, hebben ze een megagroot probleem, want we zullen stadionverboden of ergere zaken overwegen.”

Gerbrands vindt niet dat dergelijke fans bij zijn club horen. „Wij willen er niets mee te maken hebben. Wij hebben wel normen en waarden.”

Fel

In Spanje wordt ook schande gesproken over het bezoek uit Eindhoven. María Dancausa Treviño, een soort commissaris van de koning in de regio Madrid, veroordeelde het gedrag van deze supporters woensdag fel. Ze noemde het triest en ziekelijk dat supporters arme kwetsbare daklozen beledigen en uitlachen. Dit werpt volgens haar een schaduw over de sport.

https://www.youtube.com/watch?v=YDZXwhSYCEE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stadionverbod dreigt voor muntjesgooiende PSV-fans
Sluiten