Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 10 mrt 2016 / 11:45 uur

Roy Keane: Shirtje ruilen in de rust? Schandalig!

Tot verbijstering van veel Chelsea-supporters ruilde Eden Hazard woensdagavond in de rust van het Champions League-duel met Paris Saint-Germain zijn shirtje met tegenstander Angel di Maria. De stand was op dat moment 1-1 in de wedstrijd. Het heenduel in Parijs was in 2-1 voor PSG geëindigd, dus The Blues hadden op dat moment nog alle kans op een goed resultaat.

Keane

Dat Hazard op zo’n moment in zo’n grote wedstrijd met zoiets onbenulligs bezig was, stoorde veel voetballiefhebbers. Wie uiteraard ook op zijn lip moest bijten was Manchester United-icoon Roy Keane. De spijkerharde voormalige middenvelder deed op ITV de analyse van het duel.

„Ik moet me inhouden als ik hier op reageer. In de rust van een grote wedstrijd?”, schudde Keane zijn hoofd. „Wat gaat er door je hoofd als je dit in zo’n belangrijke wedstrijd doet. Shirtjes ruilen halverwege de wedstrijd. Ik zou het niet eens aan het einde van de wedstrijd doen. Maar in de rust? Schandalig!”

De fans floten de sterspeler dan ook massaal uit, toen hij gewisseld werd voor Oscar halverwege de tweede helft. Chelsea-coach Guus Hiddink begreep die reactie van het publiek wel. „De fans hebben het recht om uit te fluiten wie zij willen”, zei Guus.

Hiddink vond de actie van Hazard ook raar. „Ik ga niet zeggen dat ik het niet gezien heb, want dat zou te makkelijk zijn. In sommige landen ruil je shirtjes in de rust en niet na afloop. Maar ik vind dat het niet moet gebeuren.”

Reageer op artikel:
Roy Keane: Shirtje ruilen in de rust? Schandalig!
Sluiten