Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 1 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Ploeggenoot tegen CR7: Je weet mijn naam niet eens!

Het rommelt in de kleedkamer bij Real Madrid. De landstitel lijkt onbereikbaar voor de Koninklijke nu de achterstand op aartsrivaal FC Barcelona is opgelopen tot maar liefst twaalf punten. En dat levert spanningen op bij de rijkste club ter wereld.

Gesprek

Nu Real niet goed presteert wordt ook het egocentrische gedrag van Cristiano Ronaldo steeds minder geaccepteerd door zijn medespelers. De Koninklijke vedetten waren woedend toen Ronaldo afgelopen weekeinde zei: ‘Als iedereen op mijn niveau speelde, stonden we bovenaan’. Volgens het Spaanse Diario Gol was die uitspraak de druppel voor de collega’s van CR7. Aanvoerder Sergio Ramos regelde een gesprek tussen de sterspeler en zijn ploeggenoten. Diario Gol beweert te weten wat er gezegd is bij dat gesprek.

Vooral de opmerking van Mateo Kovacic maakte indruk. ‘Je weet mijn naam niet eens’, schijnt de Kroaat woedend gezegd te hebben ten overstaan van de complete selectie. Ronaldo had hem eerder een keer Kovacevic genoemd en dat was uiteraard tegen het zere been van de trotse Kroaat. De overige spelers kwamen minder hard uit de hoek.

Veel hielden het erop dat Ronaldo zijn woorden verkeerd gekozen had, maar dat zij wel gekwetst waren door de uitlatingen van de Portugees. Er is ook veel onvrede over de passieve en ongeïnteresseerde houding van Cristiano op de training. Volgens de spelers doet de ster bijzonder weinig op de trainingen en interesseert het hem allemaal niets. Ronaldo heeft zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij niemand heeft willen kwetsen.

MSN

Of daar de rust mee terugkeert op trainingscomplex Valdebebas is zeer de vraag. Bij Barça horen ze de problemen bij Real ondertussen gniffelend aan. Wat een wereld van verschil is de sfeer in de Catalaanse kleedkamer. Daar gaan alle spelers iedere dag met veel plezier het veld op met het constant lachende trio Messi-Suarez-Neymar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ploeggenoot tegen CR7: Je weet mijn naam niet eens!
Sluiten