Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 7 mrt 2016 / 15:12 uur

‘Pedo’ Adam Johnson mikpunt van spot in Engeland

Adam Johnson, de voetballer van Sunderland die zijn hele leven verknalde door seksuele handelingen te verrichten met een 15-jarig meisje, heeft inmiddels afscheid genomen van zijn 1-jarige dochtertje. De 28-jarige aanvaller hoort binnenkort hoe lang hij de gevangenis in moet, maar de rechter heeft vorige week al laten weten dat zijn straf sowieso hoger wordt dan vier jaar.

Johnson werd ontslagen door Sunderland, nadat hij had toegegeven dat hij een 15-jarige fan had gezoend in zijn Range Rover en dat hij haar onzedelijk betast had. De voetballer, die eerder met Manchester City landskampioen werd en de FA Cup won, ging van hero naar zero. Zijn contract dat hem 80.000 euro in de week opleverde werd door Sunderland verscheurd.

Ook met het meisje gaat het slecht. Het kind kreeg te maken met bedreigingen en pesterijen. Haar schoolprestaties gingen naar beneden en zij krijgt psychische hulp. In de harde voetbalwereld wordt daar vooral lacherig op gereageerd. In de Premier League zijn er spelers die onderling weddenschappen afsluiten over de hoogte van de straf die Johnson gaat krijgen. De jonge spelers van Sunderland noemen hun voormalige ploeggenoot plagerig ‘Jimmy’ naar de BBC-pedo Jimmy Savile, die in de jaren 70 tientallen kinderen aanrandde en molesteerde.

Pink Floyd-tekst

Andere voetballers in de Premier League zingen het nummer Another Brick in the Wall van Pink Floyd met de tekst: ‘Johnson, leave those kids alone!’ Ook zijn oude club Sunderland ligt onder vuur. Terwijl er al bekend was dat hij het meisje gezoend zou hebben, mocht hij gewoon blijven spelen bij de club. In die periode verdiende Johnson nog ongeveer 4 miljoen euro voordat hij werd ontslagen. Groepen die opkomen voor de rechten van kinderen noemen dat ‘onacceptabel’.

De fans van Manchester United tenslotte zingen al weken een liedje waarin Johnson de hoofdrol speelt: ‘City won the League with a paedo on the wing, a paedo on the wing.’

Reageer op artikel:
‘Pedo’ Adam Johnson mikpunt van spot in Engeland
Sluiten