Metro
Metro Sport 21 mrt 2016 / 21:00 uur

Nieuw puntenaftrek dreigt voor FC Twente

FC Twente dreigt opnieuw gestraft te worden door de KNVB. De club zit al in zware problemen en heeft nu de jaarrekening 2014/2015 in moeten trekken, meldde de club maandag.

Transfer Tadic

Onlangs dook een tweede overeenkomst op rond de transfer van Dusan Tadic. Een deel van het contract werd volgens de krant Tubantia geheim gehouden en dus kwam 1,8 miljoen euro aan vergoedingen niet in de boeken. Twente lijkt dat verhaal nu te bevestigen; het gevolg is dat de jaarcijfers niet kloppen.

,,Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken. Dat zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek”, aldus interim-directeur Onno Jacobs.

De licentiecommissie van de KNVB bekijkt wat de gevolgen zijn van het intrekken van de financiële cijfers van de Eredivisionist. ,,FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak driemaal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en daarna twee keer drie winstpunten in mindering. De volgende mogelijke sancties zijn nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie”, is de commissie van de voetbalbond maandagavond duidelijk.

Licentieverlies

De club dreigt toch al de licentie te verliezen vanwege wanbeleid in de afgelopen jaren. Onlangs stapte het bestuur van de club op aanraden van een onderzoekscommissie op. De licentiecommissie buigt zich, los van deze jaarcijfers, nog over de financiën van de club.

Op dit moment staat FC Twente op een elfde plaats in de Eredivisie. Mochten ze inderdaad drie punten verliezen, dan zakken ze twee plaatsen op de ranglijst. FC Groningen en sc Heerenveen klimmen dan allebei een plekje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw puntenaftrek dreigt voor FC Twente
Sluiten