Metro
Metro Sport 19 mrt 2016 / 22:05 uur

Nederlandse handbaldames gaan naar Rio

De kurk mag van de champagnefles; de Nederlandse handbalsters zijn namelijk zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlands handbalteam zich plaatst voor het olympisch toernooi.

De ruime zeges op Frankrijk (24-17) en Japan (33-25) tijdens het kwalificatietoernooi voor Rio bleken zaterdag voldoende voor een ticket. Tunesië hield in Metz de definitieve plaatsing nog even op, maar na dikke nederlaag van die ploeg tegen de Françaises (15-33) mag Oranje de reis naar Rio gaan boeken.

Het Nederlands team sluit zondag tegen Tunesië het OKT af. Als de ploeg van bondscoach Henk Groener dat duel ook wint, krijgt het een gunstige indeling bij de loting voor Rio. Nederland is dan waarschijnlijk groepshoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse handbaldames gaan naar Rio
Sluiten