Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 mrt 2016 / 14:00 uur

Met één been spelen bij Man City: ‘Een beetje prof’

Manchester City staat bekend als een club van het grote geld, maar dat betekent niet dat het geen warme club is. Ze hebben zelfs een team opgericht voor mensen met een beenamputatie. Een van de sterspelers is de 21-jarige Jamie Tregaskiss.

Als dertienjarige moest hij een been afstaan vanwege een tumor. Zijn droom om professioneel voetballer te worden, viel in duigen. Toch is die wens nu voor een deel vervuld nu hij deel uitmaakt van het Amputee Team en hij wordt gezien als een van de beste spelers ter wereld.

Problemen vergeten

,,Voetbal geeft je even de kans om alle problemen te vergeten”, zegt Tregaskiss. Die problemen waren een jaar of acht geleden heel groot voor hem. Hij speelde al in de jeugdelftallen van Manchester City. ,,Ik kreeg steeds meer last van mijn been, ik moest naar de fysiotherapeut.” Daar werd later een scan gemaakt en bleek hij een enorme tumor te hebben. Zijn been moest verwijderd worden. ,,Dat was een hele teleurstelling. Het idee nooit meer voetbal te kunnen spelen.”

Maar dat bleek niet helemaal waar. Hij werd benaderd voor een gehandicapten elftal en leerde dat hij zijn grote hobby toch nog kon uitvoeren. ,,In het begin was het nog wel wennen, maar ik leerde heel snel en ik besloot dat ik een herstart wilde maken”, zegt Tregaskiss.

Toernooien over de hele wereld

Een jaar geleden kwam er geweldig nieuws voor Jamie en zijn teamgenoten. ,,We werden bijeen geroepen door trainer Paul Kelly. Die vertelde ons dat we Manchester City konden gaan vertegenwoordigen op toernooien over de hele wereld. Het is geweldig om te trainen en te spelen, waar de profs dat ook doen. Ik voel me daardoor ook een beetje een profvoetballer.”

Volgens die Kelly kan Tregaskiss heel veel bereiken. ,,Hij heeft alleen nog niet door hoe goed hij is en zit nog niet aan zijn top. Door de basis de Manchester City hem biedt, kan hij het nog heel ver schoppen. Zo ver als hij wil.”

Nationale competitie

Manchester City is één van de drie Premier League-clubs die momenteel een Amputee Team heeft. Samen met Arsenal, Everton en diverse kleinere Engelse clubs vormen ze een nationale league van zes teams.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met één been spelen bij Man City: ‘Een beetje prof’
Sluiten