Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 2 mrt 2016 / 15:58 uur

KNVB: Kans klein dat Twente betaald voetbal speelt

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, acht de kans groter dat FC Twente volgend jaar géén betaald voetbal speelt dan wél. „Het is zo dat de club nu echt aan een zijden draadje hangt. Ik ben er niet optimistisch over dat Twente volgend jaar betaald voetbal speelt, sterker nog; dan acht ik de kans groter dat ze dat niet spelen”, aldus Van Oostveen tegen RTV Oost. „Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijk nodig hebt om hier uit te komen", zegt Van Oostveen zelfs tegen NOS.

Massagraf

Over wat er bij de club is aangetroffen is Van Oostveen duidelijk: „Er zijn geen lijken, maar bijna een heel massagraf uit de kast gekomen en daar zal een oplossing voor moeten worden gezocht. Het eerste is zorgen dat de structuur weer op orde komt en dat je gewoon een gezonde bedrijfsvoering hebt.”

Munsterman en Van der Laan

Er is volgens Van Oostveen maar één manier waarop Twente gered kan worden. „Ik denk dat het in het belang van Twente is dat men komt tot een crediteurenakkoord. Vandaar ook mijn oproep aan Trebbe, Munsterman en Van der Laan om zich echt zo snel mogelijk te melden om te komen dit crediteurenakkoord. Dat moet écht gebeuren en ik vind ook dat ze een morele verantwoordelijkheid hebben richting Twente, maar ook richting de fans en de achterban om dat te doen.”

Het interview met Van Oostveen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNVB: Kans klein dat Twente betaald voetbal speelt
Sluiten