Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 mrt 2016 / 09:58 uur

Kijk ‘Sar’, zo keerde Van Basten terug bij Noordwijk

Edwin van der Sar is niet de enige grote naam die na zijn actieve loopbaan aan de slag gaat bij amateurclub vv Noordwijk. Marco van Basten ging hem in het jaar 2000 voor. Hij trainde een paar keer mee met de hoofdmacht, maar tot een wedstrijd kwam het uiteindelijk niet.

Van der Sar, nu directeur bij Ajax, staat komende zaterdag onder de lat bij zijn oude club vv Noordwijk in het duel met Jodan Boys, omdat de eerste doelman van de ploeg geblesseerd is. Er zal ongetwijfeld een leger aan verslaggevers bij aanwezig zijn om verslag te doen van de eenmalige terugkeer.

Van Basten en Van der Sar hebben in ieder geval gemeen dat ze niet heel erg dol zijn op de pers. Toen de spits zestien jaar geleden arriveerde voor zijn eerste training met vv Noordwijk maakte hij gelijk duidelijk dat hij geen trek had in talloze interviews.

Kauwgom

Toen hij alle cameraploegen en fotografen zag staan, zei hij: Oke, we doen het allemaal tegelijk, dan zijn we daarvan af. Ik heb geen zin om zes keer hetzelfde verhaal te vertellen. Zo’n groot verhaal is het niet.” Van Basten gooide zijn kauwgompje op de grond om vervolgens tegen wil en dank enkele vragen te beantwoorden.

Kijk hier naar de heerlijke beelden van Studio Sport:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijk ‘Sar’, zo keerde Van Basten terug bij Noordwijk
Sluiten