Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 mrt 2016 / 18:50 uur

Jens Toornstra is thuis niet meer chagrijnig

Op aanraden van Dick Advocaat haalde Giovanni van Bronckhorst aanvoerder Dirk Kuyt weg van de rechterflank. Daar zat hij te veel gevangen en had hij vaak een minder groot aandeel in wedstrijden dan hem lief is. Achter de spits heeft Kuyt meer toegevoegde waarde.

Die mutatie heeft positieve consequenties voor Jens Toornstra, die nu hangend op rechts een belangrijke pilaar is in de voorlopige wederopstanding van Feyenoord. Terwijl hij dit seizoen nooit meer dan drie wedstrijden achter elkaar op het veld stond.

Zondagmiddag mocht hij tegen SC Cambuur (na een invalbeurt bij FC Utrecht en een basisplaats in het bekerduel met AZ) wederom opdraven. Na zijn uitstekende optreden tegen de Alkmaarders, kreeg hij van Giovanni van Bronckhorst wederom het vertrouwen om voor meer offensieve dynamiek te zorgen.

In de eerste helft betaalde Toornstra dat direct uit door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Aangever Michiel Kramer stond weliswaar buitenspel en maakte ook nog eens hands, maar voor Toornstra was het een heerlijk gevoel om weer eens te scoren in een voetbaljaar waarin hij volledig uit beeld dreigde te raken.

Ook bij de tweede treffer had hij een belangrijker aandeel. Na de 1-1 van Martijn Barto schoot Toornstra hard op de vuisten van doelman Leonard Nienhuis. Kuyt werkte vervolgens de rebound binnen. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Eljero Elia er nog 3-1 van.

Ondanks dat hij zo nu en dan met Jong Feyenoord mee moest doen, beschouwde Toornstra zijn situatie nooit als uitzichtloos. „Het was geen prettige situatie voor mij. Ik kwam er altijd wel weer in, al waren het nooit echt veel minuten. Maar in de winterstop heeft de club laten weten dat ze me niet kwijt wilden. Daarin waren ze heel erg duidelijk. De wedstrijden in het tweede speel je natuurlijk in een heel andere ambiance, er zit nauwelijks publiek langs de kant. Maar ik zag het gewoon als manier om mijn conditie op peil te houden.”

Nu lijkt hij plotseling weer een steunpilaar in het elftal van Van Bronckhorst. „Toen ik niet speelde hoorde ik thuis nog wel eens dat ik chagrijnig was. Dat is nu gelukkig weg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Jens Toornstra is thuis niet meer chagrijnig
Sluiten