Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 8 mrt 2016 / 15:07 uur

Hummel ontwerpt voor Afghanistan het hijab-shirt

Uitgerekend op Internationale Vrouwendag komt sportmerk Hummel met een voetbalshirt met ingebouwde hijab. Het ontwerp is bedoeld voor het vrouwenteam van Afghanistan en valt te bewonderen op de site van het Duits/Deense sportmerk.

Moslims

Het is het eerste shirt van een nationaal team waar een hijab in zit. De hijab is onderdeel van een volledig lichaam bedekkende laag, die moslimvrouwen in staat stelt te voetballen en toch bedekt te zijn.

Hummel-eigenaar Christian Stadil: “Wij sponsoren niet de grootste ploegen in de wereld, maar we werken met teams die een verhaal te vertellen hebben, zoals Afghanistan. We proberen de Afghanen te helpen. Op dit moment is dat om hun vrouwen te laten voetballen met- of zonder hijab.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hummel ontwerpt voor Afghanistan het hijab-shirt
Sluiten