Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 mrt 2016 / 17:18 uur

Heeft Nederland het EK van 1988 toch niet gewonnen?

De beelden komen nog regelmatig voorbij op de Nederlandse televisie, het Europees kampioenschap van 1988 dat gewonnen werd in Duitsland tegen de Sovjet-Unie. Alleen moeten we ons toch gaan afvragen of die titel wel geregistreerd staat bij de UEFA.

De Europese voetbalbond feliciteerde maandagmorgen namelijk Lothar Matthäus met zijn 55e verjaardag. Daarbij werd de Duitser omschreven als winnaar van de Europese titel van 1988.

Hoewel Matthäus in zijn carrière veel wist te winnen met de nationale ploeg, het EK in 1980 en het WK in 1990, staat deze prijs toch echt niet op de erelijst van de libero. Om dat te bevestigen, hebben we hieronder de samenvatting van de halve finale op dat EK neergezet, waarin Nederland in Hamburg met 1-2 wint van Duitsland. De Duitse goal kwam overigens wel van de voet van Matthäus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heeft Nederland het EK van 1988 toch niet gewonnen?
Sluiten