Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 8 mrt 2016 / 09:50 uur

Gooit Eva Carneiro-rechtszaak roet in eten Mourinho?

José Mourinho is nog steeds de topkandidaat om de tegenvallende Louis van Gaal deze zomer op te volgen bij Manchester United. Maar nu dreigt een oude ruzie wellicht roet in het eten te gooien. Eva Carneiro, de voormalige fysio van Chelsea heeft namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Mourinho en Chelsea vanwege haar ontslag vorig jaar september.

Hazard

Carneiro, die bij fans en spelers in Londen en ver daarbuiten zeer geliefd was, werd door Mourinho de laan uitgestuurd nadat hij haar eerst publiekelijk te kijk had gezet. Carneiro rende op 8 augustus in de blessuretijd van het competitieduel met Swansea City het veld in om de op de grond liggende Eden Hazard te behandelen. Daardoor stond Chelsea, dat toen al met tien man speelde, even met negen man op het veld.

Dit tot grote woede van Mourinho, die haar in woord en gebaar duidelijk maakte dat ze er helemaal niets van snapte. Een maand later werd ze ontslagen. Afgelopen maandag was de laatste kans voor de club, Mourinho en de fysio om tot een regeling te komen. Dat lukte niet, waardoor er nu een publieke zaak komt in juni.

Mails, tekstberichten

Daarbij zullen al mails en tekstberichtjes van Mourinho op straat komen te liggen. Omdat de Portugees niet bekend staat om zijn subtiliteit kunnen de Engelse tabloids bijna niet wachten tot het zover is. Mocht United komende zomer met Mourinho in zee gaan, dan zit de club uiteraard niet te wachten op ranzige, ordinaire mailtjes die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen breed uitgemeten zullen worden in de kranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gooit Eva Carneiro-rechtszaak roet in eten Mourinho?
Sluiten