Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 2 mrt 2016 / 13:23 uur

Gerbrands kwaad over debat kosten kampioensfeest PSV

Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, is niet te spreken over een actie van de ChristenUnie. Deze partij drong aan op een debat over de kosten van het kampioensfeest van vorig seizoen.

Onbegrijpelijk

„Onbegrijpelijk”, noemt Gerbrands de actie in een tweet. „Het kampioensfeest was een perfecte samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en PSV, waarvan de bijdrage van de club groot was.”

Zie hier de tweet:

De ChristenUnie, een eenmansfractie in de Eindhovense gemeenteraad, vindt dat kosten van het kampioensfeest – afgezien van de veiligheidsaspecten – niet per se voor rekening van de gemeente moeten komen.

Cadeau

Afgelopen januari maakte het college van B en W bekend dat het feest de gemeente een bedrag van 123.000 euro heeft gekost, ongeveer de helft van de totale kosten. B en W vinden dat percentage aanvaardbaar. Ook omdat de gemeente en PSV de stad na zeven jaar een ‘feestje cadeau wilde doen’. Daarbij stelde B en W vast dat de economische waarde van het kampioensfeest – dat 100.000 mensen op de been bracht – op 2 miljoen euro.
De ChristenUnie trekt echter het genoemde percentage in twijfel en wil hierover debatteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerbrands kwaad over debat kosten kampioensfeest PSV
Sluiten