Remco Visser
Remco Visser Sport 5 mrt 2016 / 15:20 uur

FIFA overstag: Voetbal krijgt videoscheids

De kogel is door de kerk: er wordt eindelijk werk gemaakt van videoscheidsrechters langs de voetbalvelden. De reglementencommissie van de FIFA kondigde vandaag in Cardiff aan dat er de komende twee seizoenen zal worden geëxperimenteerd met de video-arbitrage.

De videoscheids zal in twaalf landen worden ingezet. In Nederland zal dat in het nationale bekertoernooi gebeuren. De technologie zal worden ingezet om te bepalen of er sprake is van een geldig doelpunt, overtreding, penalty of rode kaart.

De KNVB pleit al langer voor het inzetten van videoscheidsrechters. Ook Gianni Infantino, de nieuwe voorzitter van de FIFA, is tevreden over het experiment. ,,Dit is een historische beslissing”, liet hij weten. ,,We nemen deel aan een debat dat nu niet meer te stoppen lijkt. We laten zien dat we luisteren naar het voetbal en ons gezond verstand gebruiken. Dit past bij een nieuw tijdperk dat we zo graag willen inluiden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FIFA overstag: Voetbal krijgt videoscheids
Sluiten