Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 2 mrt 2016 / 15:05 uur

Fans MLS kunnen nu alles horen wat de coaches zeggen

Fans die de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS op de buis volgen, kunnen straks alles horen wat de coaches te zeggen hebben. Aanwijzingen, scheldpartijen, tactiek, alles is te volgen nu de trainers van de clubs uitgerust worden met microfoons.

Alleen bij herhalingen

Uitzendgerechtigden ESPN, Fox en Univision liepen al langer rond met het plan en dit seizoen is het dan zover. Toch mogen de zenders niet live uitzenden wat de coaches roepen. Alleen tijdens herhalingen is dit toegestaan, net zoals al het geval is in de NBA en NFL.

Tactiek

Jesse Marsch, coach van de New York Red Bulls én een heethoofd langs de lijn, vindt het geen probleem dat hij wordt uitgerust met een microfoontje. „Het is goed om de sport nog meer onder de aandacht te brengen bij de fans. Ik weet zeker dat dit daartoe bijdraagt. Het wordt leuker en interessanter om te kijken. Onder de coaches was er nog even discussie. Sommigen maken zich zorgen dat hun tactiek nu op straat komt te liggen. Maar zoveel geheimen zijn er niet meer. Iedereen weet zo ongeveer wel van elkaar wat hij doet.”

Zondag start het nieuwe seizoen in de VS en de nieuwigheid is te beluisteren en te zien bij de volgende wedstrijden: Portland-Columbus, Seattle-Kansas City en LA Galaxy-D.C.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fans MLS kunnen nu alles horen wat de coaches zeggen
Sluiten