Carolien Tsao
Carolien Tsao Sport 11 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Drone moet jonge keepers Twello verbeteren

Keepersschool Just4Keepers zet zondag voor het eerst een drone in tijdens een voorjaarsclinic bij Sportvereniging Voorwaarts in Twello. De vliegende camera moet keepers helpen om beter te worden, zo schrijft Omroep Gelderland.

Deze manier van coaching is volgens John Hafkamp, eigenaar van Just4Keepers, nieuw. ,,Het is heel uniek, we zijn de eerste keepersschool die dit doet”, laat hij weten aan de omroep. ,,De nationale schaatsploeg gebruikt ook drones, maar wij trainen amateurs. Waar we de drone voor gebruiken? De verwachting is dat we vooral veel kunnen leren over motoriek, techniek, valtechniek en sprongkracht. We hebben eerder gewone camera’s ingezet, maar dat voegde niet zoveel toe.”

Volgens Hafkamp is er veel belangstelling voor de drone en zijn er al meerdere verenigingen die een aanvraag hebben gedaan.

Live

De opnames met de drone en diverse andere camera’s moeten een nieuw trainingssysteem voor sportcoaches en –trainers worden. Keeperstrainers kunnen zo bijvoorbeeld de houding van hun pupillen zien, die ze anders nooit konden observeren. De beelden zouden goed te volgen moeten zijn op een extra tablet of ander apparaat en kunnen live worden gestreamd. De video’s zullen ook achteraf bestudeerd kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drone moet jonge keepers Twello verbeteren
Sluiten