Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Djokovic heeft medelijden met Sjarapova

Dopingzondaars worden doorgaans compleet aan de schandpaal genageld. Alleen geldt dat niet compleet voor Maria Sjarapova. De Russin kreeg al steun van haar sponsor HEAD – dat in tegenstelling tot andere sponsoren, die haar de deur wezen – haar contract verlengde en ook van uit de tenniswereld zelf.

Nota bene Novak Djokovic, de nummer één van de wereld bij de mannen, laat in gesprek met TMZ weten mee te leven met zijn collega. ,,Natuurlijk wens ik haar het allerbeste", vertelt de Serviër. ,,Ik ken haar al zo lang en ik heb medelijden met wat er op het moment allemaal om haar heen speelt. Ik hoop dat ze hier vooral sterker uit kan komen.”

Tijdens de Australian Open testte Sjarapova positief op het verboden middel meldonium. Dit onthulde ze maandag zelf op een persconferentie. Het is een van de vele dopinggevallen in deze week. De meeste zijn gerelateerd aan Russische atleten en het middel meldonium.

Na de bekendmaking kreeg ze veel steunbetuigingen binnen van haar supporters. “Op dit moment ben ik zo trots dat ik jullie mijn fans mag noemen”, schreef ze donderdagochtend op haar eigen website. “Jullie hebben me binnen een paar uur na mijn aankondiging steun en loyaliteit getoond. Ik wil jullie laten weten dat de geweldige woorden een glimlach op mijn gezicht hebben getoverd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Djokovic heeft medelijden met Sjarapova
Sluiten