Johan van Boven
Johan van Boven Sport 30 mrt 2016 / 08:26 uur

98 duels Cruijff in z’n geheel online terug te zien

Beelden van Johan Cruijff, we krijgen er maar geen genoeg van. Wat is er nou fijner om hem nog eens aan het werk te zien op het WK van 1974 in West-Duitsland? Of om te kijken hoe hij Ajax naar de winst in de Europa Cup I leidt?

Dankzij de website Footballia kun je de komende tijd al je vrije uurtjes vullen met het kijken naar Johan Cruijff. Maar liefst 98 wedstrijden waarin EL Salvador acteerde zijn in z’n geheel terug te kijken. We hebben geen idee hoe het zit met de beeldrechten, maar daar hebben we voor één keer maling aan.

Aan menig wedstrijd gaat ook nog eens een prachtige voorbeschouwing vooraf. Zo zien we bij de WK-finale van 1974 tussen Nederland en Duitsland hoe Prins Bernhard vlak voor de aftrap aan de rand van het veld staat en zich opperbest vermaakt.

Zeven punten

Maar ook de onbekende duels van Cruijff komen aan bod. Op 7 augustus 1979 speelde hij bijvoorbeeld met de Los Angeles Aztecs tegen de Seattle Sounders. Niet alleen zijn het unieke beelden van Cruijff, ook is te horen dat een ploeg destijds zeven punten kreeg voor een overwinning.

In totaal zijn er 25 duels te zien van Cruijff als speler. In de andere 73 wedstrijden is hij trainer van Ajax en FC Barcelona. Veel plezier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
98 duels Cruijff in z’n geheel online terug te zien
Sluiten