Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 28 feb 2016 / 07:55 uur

‘Zoet beter dan Messi’ met stip in plakboek van Zoet

Boven Lionel Messi eindigen in een verkiezing. Het zijn weinig spelers gegeven, maar Jeroen Zoet kan dit huzarenstukje mooi op zijn palmares bijschrijven. De PSV-keeper werd namelijk door zijn uitmuntende optreden tegen Atlético Madrid gekozen tot speler van de week in de Champions League door het publiek dat via internet kon stemmen. De geboren Veendammer kreeg vier procent meer stemmen dan de Argentijnse vedette van FC Barcelona, 44 om 40. Toch mooi de beste speler ter wereld en volgens vele liefhebbers aller tijden. „Zoet is beter dan Messi”, zongen de PSV-fans dan ook vrolijk tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Plakboek

„Ongelooflijk toch”, lachte Zoet na het duel. „Een hele grote eer. Mijn moeder houdt een plakboek bij, deze gaat er zeker in. PSV heeft goed werk verricht door de fans op te roepen om op mij te stemmen. Hoeveel familieleden erop mij hebben gestemd? Dat zullen er vast wel een paar zijn geweest, haha.”

De nul

Ook tegen ADO hield Zoet zijn doel schoon. PSV heeft nu vijf wedstrijden geen tegentreffer hoeven incasseren, een opmerkelijke statistiek als je bedenkt dat Zoet dit seizoen in totaal pas negen wedstrijden níet hoefde te vissen. En daar zat ook nog eens een bekerwedstrijd tegen de amateurs van SC Genemuiden bij. Zo lukte het degradatiekandidaat De Graafschap bijvoorbeeld om in beide competitiewedstrijden maar liefst vijf keer te scoren tegen de koploper en regerend landskampioen. Hoe kan het toch dat het verdedigend nu ineens als een huis staat bij PSV?

„Pff, dat is moeilijk te zeggen”, peinst Zoet. „Misschien is het gewoon simpel; dat je vertrouwen krijgt als je als ploeg wel een keer de nul houdt. Dat het een drempel was die we met zijn allen over moesten.”

Trainingskamp

Dat het kwartje juist valt in de fase van het seizoen waarin de prijzen worden verdeeld is misschien wel geen toeval. Kan het zijn dat PSV nu scherper is dan in het begin van de competitie? Zoet kan zich hierin wel vinden. „We willen met zijn allen de titel prolongeren. Aan het begin van het seizoen is zo’n doelstelling nog ver weg en ben je onbewust misschien inderdaad minder scherp. In de eerste seizoenshelft hebben we niet voor niets veel weg gegeven. Het trainingskamp in Malta tijdens de winter was heel belangrijk. We hebben veel met elkaar gesproken. Toen kwam bij iedereen ook het besef dat de doelstelling die we allemaal aan het begin van het seizoen uitspraken dichterbij kwam. Misschien dat je dan automatisch scherper wordt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zoet beter dan Messi’ met stip in plakboek van Zoet
Sluiten